2010 m. vasario 4 d.

Vakaro šedevras – įdarytos paprikos

Vieną darbo dieną per pietus su kolegėm kažką pliurpėm apie maisto derinimą ir buvo paminėta tokia daržovė kaip paprika ir taip mintyse užsimaniau įdarytos paprikos, kad ji vakarienei garavo mano lėkštėje.
O tam man prireikė paprikos, maltos mėsos, svogūno, česnako, morkos, pievagrybių, lydyto sūrio ir konservuotų špinatų su prieskoniais.
Pirmiausia pakepinau ant sausos keptuvės supjaustytus pievagrybius, sudėjau kepti kartu tarkuotas morkas, bei postambiai sukapotą česnaką. Kai pakepė šios daržovytės prieskoninės, galima sakyt taip, sudėjau faršą, prieš tai sumaišius jį su man patinkančiais prieskoniais (maltos mėsos rinkinys, raudonosios saldžiosios paprikos ir meksikietiški prieskoniai, malti pipirai), pakepus šiek tiek visam turiniui įkračiau ir konservuotų špinatų, išmaišiau, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Visa tūrinį sudėjau į per pusę perpjautas paprikas ant kurių uždėjau žiedais pjaustytus svogūnus ir užbarsčiau lydytu tarkuotu sūrių. Viskas buvo pašauta į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę tol, kol apsilydė sūris ir šiek tiek paskrudo.


Skanaus!   (Procesas - nuotraukose)

P.S. dar buvo galima užbarstyti krapu ant sūrio, tuomet suteikiamas pikantiškai skanus kvapas ir skonis.
P.P.S. Nežinau ar labai sveika, bet nieko nederinamo rodos nėra ;)

2 komentarai:

  1. Mmm skaniai atrodo :) Dalykas riebaluotas, bet paragaučiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na riebalų tik tiek, kiek iš mėsytės išbėga ir lydyto sūrio, daugiau nei gramo!!! :)

    AtsakytiPanaikinti